Foto's schooljaar 2022-2023

8 december 2022 : feestelijke opening van restaurant “De gelaarsde Kip” : De klas van meester Dominique heeft zich totaal gegeven in het concept om zelf een restaurant te creëren in hun klaslokaal en in de gang. Aan de foto’s kan je zien dat de opening een regelrecht succes was.

5 december 2022 : Sinterklaasfeest : Op maandag 5 december werd er een feestje georganiseerd voor de jarig Sint in Den Dörpel. Onze leerlingen waren erg flink geweest en mochten dus ook genieten van een lekkernij en onder leiding van meester Matthew werden er wat dansjes gedaan. Sint en Piet keken ernaar en knikten goedkeurend. Zulke feestjes weten zij wel te smaken. De oudsten van de school werden getrakteerd op een filmpje in de cinema en ook dat viel in de smaak bij de leerlingen.

November 2022 : Pietenparcours : zoals elk jaar oefenen onze leerlingen echte pieten-skills in de sportzaal die voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een heus parcours waar ze konden klimmen  en klauteren zoals de echte

November 2022: Het RodeNeuzenHuisje op de speelplaats werd geopend. Juf Moësha ging gelijk aan de slag met de boomwhackers. Een fijne plek om eens op een andere manier samen te zijn.

27 oktober 2022: B.O. DAG OP DE KINDERBOERDERIJ IN HALLOWEENSTIJL: De jongste leerlingen van onze school mochten op deze dag een prachtige dag beleven op de kinderboerderij in Lanaken. Het zonnetje was van de partij, veel kindersnoetjes waren aan het glunderen als heks of duivel of een ander halloweenfiguur en ook de leerkrachten zetten hun beste hoedje op. Spelen samen, mooie verhalen beluisteren, gekke spelletjes… niks was te gek om er een hele mooie dag van te maken. Geniet maar mee van de foto’s.

20 oktober 2022: HERFSTWANDELING: Alle klassen van onze school genoten van een prachtige wandeling door de natuur in onze mooie Maasmechelse bossen. Even werd het een beetje druilerig door een buitje maar gelukkig waren ze hier goed op voorzien met laarzen en jassen. Al bij al werd het een hele fijne uitstap en we zijn er zeker van dat ze allemaal goed geslapen hebben die nacht. Jaja, ook de meesters en juffen.

Klas 1 van juf Monique kwam zelfs een heuse schaapherder tegen. Juf Krista maakte dan ook gelijk een mooi filmpje hiervan als herinnering. Hieronder kunnen jullie meegenieten.

18 oktober 2022: Klas 10 in actie tijdens techniek lessen jaja ook onze dames maken kennis met deze boeiende wereld. En ze hoeven niet onder te doen voor onze jongens hoor.

5 oktober 2022 : TALENTWERKING : Net zoals voorgaande jaren starten we weer met onze talentwerking. Om de twee weken zullen alle leerlingen in werkgroepen (zoveel mogelijk volgens eigen keuze) twee uurtjes iets totaal anders gaan doen dan klassikaal leren van rekenen of taal. De groepen zijn samengesteld van klein tot groot dus klasoverschrijdend: koken, knutselen, dans, techniek, handwerk, sport, electriciteit, schaken en zelfs Engelse les komen zo aan bod om onze leerlingen de kans te bieden om een talent verder uit te diepen of van een interesse een extra leermoment te maken.

Foto’s zijn altijd heel fijn maar soms laten filmpjes toch net iets meer zien van hetgeen de leerlingen doen bij ons op school. Geniet maar even mee van onze talentenwerking.

27 september 2022 : Voeren : Zoals elk jaar maakten de hoogste klassen van onze school een leerrijke uitstap naar de Voerstreek. Het weer zat niet helemaal mee maar dat deerde onze stoere leerlingen totaal niet.

Het nieuwe schooljaar mochten we al goed starten in september. De verschillende klashonden vonden hun plekje al heel gauw tussen al die wriemelende leerlingen maar de kers op de taart was er toch wel eind september met de komst van pup Jaxx in de klas van juf Katja. 

Foto's schooljaar 2021-2022

28 juni 2022 : PROCLAMATIE : Vele leerlingen mogen dit jaar onze school weer verlaten. We zullen jullie allemaal stuk voor stuk gaan missen, hoe braaf of stout je ook was, jullie hebben allemaal op jouw manier je plekje bij ons veroverd met je eigen persoonlijkheid. We wensen jullie ongelofelijk veel succes in je verdere keuzes en kom zeker nog eens een keertje goeiendag zeggen. We vinden het altijd fijn om te zien hoe het later met jullie gaat.

26 juni 2022: SCHOOLFEEST: Voor het eerst een alternatief schoolfeest op Mozaïek Plus. Na de officiële opening van onze fonkelnieuwe prachtige speelplaats kon iedereen deelnemen aan verschillende activiteiten. Er waren wel enkele optredens en onze traditionele barbecue mocht ook niet ontbreken maar de focus lag vooral op het uitgebreid kunnen deelnemen aan workshops gebaseerd op onze talentwerking die we tijdens het jaar doen. Er zijn uiteraard nog verbeterpuntjes maar als eerste editie mag het zeker een succes genoemd worden als we horen hoe de leerlingen en ouders zich hebben geamuseerd. Hieronder enkele beelden die genoeg vertellen.

20 mei 2022 : BEZIGE BIJTJES : Klas 4 bracht een bezoekje aan de imker in Genk. Onze stoere leerlingen lieten zelfs een bijtje op hen zitten. Maar zo zagen ze dat deze diertjes uit zichzelf helemaal niet agressief zijn. Na een leuke picknick leerden ze verder over de bijenkasten en hoe er honing gemaakt kon worden. Uiteraard hoorde daar ook een proefrondje bij. In de toekomst zullen onze leerlingen nog wel een keertje nadenken voordat ze naar een bijtje zullen meppen. Ze hebben nu immers ook geleerd hoe belangrijk deze diertjes zijn voor onze natuur.

18 mei 2022: KENIA : De papa van juf Fabienne is naar school gekomen om te vertellen over het leven in Kenia. Hij is al 62 keer naar Kenia geweest en dus kon hij een zeer boeiende uitleg geven aan klas 9 van Juf An. Ze hoorden verhalen over het leven ginder, over school, safari, hongersnood… Ze waren heel geboeid door de uitleg, de foto’s en het materiaal dat getoond werd. Het team van Mozaïek Plus probeert verder te kijken dan enkel ons kleine landje en brengt de wereld tot bij onze leerlingen.

MEI : KUIKENBORREL : In mei werden er tien kuikentjes geboren uit de broedmachine in klas 2. Heel de school werd enthousiast op een kuikenborrel getrakteerd met toastjes en eiersalade. De klasjes mochten één voor één op kraamvisite komen. De kuikentjes vonden al die knuffelende kinderhandjes geweldig hoor. Ondertussen zijn ze verhuisd naar de grote weide bij meester Stein waar ze eerst nog in de stal groter moeten worden maar erna een zalig scharrel leventje zullen hebben.

APRIL 2022 :  PAASONTBIJT : Vlak voor de paasvakantie houden we de traditie in ere om met de leerlingen een paasontbijt te voorzien. Een ander manier van onze dag beginnen en met goed gevulde buikjes en vrolijke snoeten uitkijken naar een fijne paasvakantie met hopelijk heel veel mooi weer.

MAART 2022 : CHOCOLADEMUSEUM : op 10 maart ging het structuurklasje van juf Hanne op uitstap naar het chocolademuseum in Antwerpen. Het werd een heel avontuur met de reis per trein. Juf Hilde en juf Annemie mochten mee op deze bijzonder dag. Met al die lekkere chocolade was het maar goed dat veel achter glas zat voor onze snoepertjes. En dat ze er soms zot van worden dat laten sommige gekke foto’s wel zien (hihi)

JANUARI 2022 GEDICHTEN DAG : In januari is het altijd gedichten-dag de laatste donderdag van de maand en erna volgt een hele week rond poëzie. De dagen voor gedichten-dag kreeg elke klas klassenpost. Elke dag een stukje van een gedicht zodat op gedichten-dag zelf het compleet was. De week erna werd de school versierd met allerlei korte versjes, rijmpjes of doordenkertjes. Alle leerlingen kregen een sigarenkoekje met daarin een mini mini papiertje met hun eigen rijmpje op. Dat moesten ze dan in de gangen gaan zoeken en als ze hun versje gevonden hadden, mochten ze hun naam erop schrijven. Sommige klassen kozen hun favoriete gedicht of slogan, andere klassen schreven samen met de juf een gedicht over de leerlingen van de klas. Top gedaan allemaal!!!

DECEMBER 2021 : VOORLEESWEEK met Mozakius Plusius, Lexia Dis en Hash Tag. Alle klasjes krijgen verhalen voorgelezen waar ze enorm van genieten. Telkens worden activiteiten aangekondigd met een kort rollenspel. De dag voor de kerstvakantie worden dan nog mooie kerstverhalen voorgelezen. Mozakius Plusius en Lexia Dis brengen elk klasje een bezoekje en de leerlingen genieten volop van deze bijzondere verhalen.

DECEMBER 2021: In december is er normaal steeds een Sinterklaasfeest. Jammer genoeg kon de Sint onze school geen bezoekje brengen dit jaar maar het structuurklasje van juf Myriam liet dit niet aan hun hartje komen en maakten een prachtige fotoreportage speciaal om naar de Sint en zijn Pieten op te sturen. Geniet maar fijn mee van deze prachtige foto’s.

TECHNIEK: lessen voor de leerlingen waar ze telkens opnieuw uitgedaagd worden, een andere benadering van het klassieke lesgeven

16 SEPTEMBER 2021 : Uitstap naar de VOERSTREEK

7 OKTOBER 2021 : HERFSTWANDELING

14 SEPTEMBER 2021 KINDERBOERDERIJ : Uitstap naar de kinderboerderij in Lanaken

8 SEPTEMBER 2021 SPELDAG : Speldag om elkaar beter te leren kennen

JULI-AUGUSTUS 2021 : NIEUWE RAMEN MOZAÏEK PLUS, RENOVATIE SPEELPLAATS EN SPEELWEIDE : van een make-over gesproken

Foto's schooljaar 2020-2021

Proclamatie schoolverlaters 2020-2021

EK voetbal – prijsuitreiking 2020-2021