Algemene Informatie

Mozaïek Plus

We mogen terug naar school.

Beste ouders,

Omwille van de hoge besmettingscijfers mbt covid-19 besliste de burgemeester tot schorsing van de lessen tem 25 april 2021. Aanvullend hierbij werd een teststrategie bij leerlingen en leerkrachten uitgerold.

In totaal werden 1287 leerlingen en leerkrachten voor deze testing uitgenodigd. Exact 923 personen (71,7%) boden zich aan voor afname van deze test. Bij 12 personen bleek deze test positief te zijn. 

Ten opzicht van vorige week stellen we vast dat de incidentiegraad en het reproductiegetal voor Maasmechelen gezakt zijn, daar waar dat voor de andere Maaslandse gemeenten niet het geval is.  

Op basis van deze elementen werd beslist dat de lessen hervat kunnen worden vanaf 26 april 2021.

Leerlingen die zich niet aanboden voor testing kunnen, gezien het regelgevend kader, vanaf maandag ook terug naar school.

Ondanks de daling in de cijfers tav verleden week blijft het uiterst belangrijk de geldende COVID- regels goed na te leven.

 

De bussen volgen hun gebruikelijke route.
De leerlingen die postieft testten, blijven 10 dagen in quarentaine.

Tot maandag.

 

 

Verkeershinder omwille van herinrichting van de Dokter Haubenlaan.

Klik HIER voor meer informatie in verband met de herinrichting van de Dokter Haubenlaan. De werken starten op 28 april 2021.

 

Scholen blijven gesloten!

Beste ouders... minder goed nieuws...

Maasmechelen kleurt donkerrood op de kaart. Na crisisoverleg gisterenavond en vanmorgen tussen de burgemeester met de gouverneur en de federale en provinciale gezondheidsinspecteur, is beslist dat de scholen in Maasmechelen minstens voor een extra week gesloten blijven. Bedoeling is te voorkomen dat de vele inter- en intrafamiliale besmettingen zich verder gaan verspreiden via de school. Ook het CLB is zeer blij met deze beslissing.

Deze maatregel gaat in op maandag 19 april tot en met minstens zondag 25 april 2021. Gedurende deze periode worden er geen afwezigheden geregistreerd.  

Houd voor eventuele verdere communicatie deze website in de gaten.

Wat kan je als ouder doen? 

Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.

 

 

 

START VAN HET NIEUWE SCHOOLJAAR

Beste kinderen en ouders,

WELKOM ALLEMAAL

Op 1 september 2020 start nieuwe schooljaar!!! Om alles coronaproof te laten verlopen zijn er speciale maatregelen:
- om 08u15 gaat de schoolpoort open
- de ouders mogen niet op de speelplaats
- uw kind wordt opgewacht door de leerkrachten en begeleid naar de rij van zijn / haar klas
- aan de schoolpoort dragen de ouders een mondmasker , ze houden ook 1,5 m afstand
- de kinderen kunnen vanaf de eerste dag met de bus naar school komen
- op de bus dragen ALLE kinderen een mondmasker.

De ouders die een leerkracht / de directie willen spreken, kunnen telefonisch of via email een afspraak maken: 089/761208 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot binnenkort!!!!!!

De directie en de leerkrachten

De website is tijdelijk buiten gebruik, er wordt aan gewerkt.