We maken gebruik van cookies om onze website te optimaliseren. Klik HIER voor meer info.

Mozaïek Plus

Mozaïek Plus zingt en danst in de buurt

Sinds enkele jaren wordt gedichten-dag in Mozaïek Plus in een ander jasje gestoken dan het traditioneel voordragen van gedichten. Dit jaar was het een project waarbij de schoolomgeving betrokken werd in het geheel.

Op diverse plaatsen in Maasmechelen in de buurt van de school, mochten ze ramen gebruiken van buurtbewoners om een liedje/versje op te hangen. De nostalgie van de rijmpjes werd opgehaald die 30-40 jaar geleden volop werden gezongen en gespeeld door leerlingen op de speelplaats. Denk maar aan rijmpjes/liedjes om met het springkoord te spelen, schipper mag ik over varen… of ‘handje klap’ bij een ‘aapje wou eens vrolijk zijn…’

Gedurende enkele weken bleef alles hangen zodat alle klassen de kans hadden om een taalles op deze manier in te vullen. Juffen en meesters haalden hun hartje op met het zich herinneren van deze vrolijke wijsjes en konden hun enthousiasme fijn overbrengen op de leerlingen die vandaag op de schoolbanken zitten.

Afgelopen week werden de laatste pasjes gezet en mogen we terugkijken op een geslaagd project om school en buurt met elkaar in contact te brengen. Wie weet blijft er wel iets van hangen en zien we straks of morgen onze oude rijmpjes en versjes weer verschijnen op de speelplaats.

Enkele sfeerbeelden kunt u HIER bekijken.