We maken gebruik van cookies om onze website te optimaliseren. Klik HIER voor meer info.

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement

 Naar school – naar huis

Met de bus:
Op de bus ( schoolbus/ zwembus/ schooluitstappen) zijn we  rustig , we blijven op onze plaats zitten en gedragen ons zoals het hoort: niet roepen , niet eten en drinken. We luisteren naar de busbegeleiders.

Met de fiets:
Wanneer we op school aankomen of vertrekken wachten we  op het teken van de overzetleerkracht vooraleer we de straat oversteken.
Op de speelplaats nemen we de fiets aan de hand. We hinderen de andere kinderen die aankomen of vertrekken niet.
We plaatsen onze fiets netjes en ordelijk ( op een rij) in de fietsenkelder. We zijn voorzichtig met onze fiets en ook met de fiets van de anderen. We blijven niet rondhangen in de fietsenkelder.

Met de auto:
onze ouders nemen afscheid aan de schoolpoort en we gaan alleen de speelplaats op. Ook na school wachten mijn ouders mij op aan de schoolpoort ( achter de lijn)  en niet op de speelplaats.

Op school:

- Indien we met de klas samen zijn maken we steeds de turnrij die door de turnleerkracht opgesteld wordt in het begin van het schooljaar.
- In de gang zijn we rustig: we praten niet, we rennen niet en spelen niet met de bal.
- Petten en mutsen mogen wel op de speelplaats, maar niet in het schoolgebouw.
- Tijdens de turnlessen dragen we een korte broek ( kleur naar keuze), een T-shirt met het logo van de school en turnpantoffels. Turnlessen en zwemlessen behoren bij het lessenpakket en zijn dus verplicht. Enkel met een medisch attest  hoef je niet deel te nemen.
- Het toilet houden we netjes! We gebruiken geen onnodig papier, we spoelen door en wassen onze
handen. We blijven niet rondhangen in de toiletruimte.
- Dure elektronische voorwerpen, zoals GSM’s,MP-3spelers , smartphones en andere, mogen niet gebruikt worden op school. We kunnen ze afgeven in de klas om te bewaren tot het einde van de dag.

In de eetzaal:

- We zorgen dat we ’s morgens bij het binnenkomen  in de klas onze boterhammendoos in de box voor de eetzaal leggen.
- Het kind van de dag  neemt de box mee met de rij naar de eetzaal.
- We gaan samen met de juf/meester naar de eetzaal.
- Iedereen gaan eerst naar het toilet!
- In de eetzaal kiezen we onmiddellijk een drankje en/of soep, we gaan op onze vaste plaats zitten en wachten rustig tot iedereen aanwezig is.
- Na het fluitsignaal zwijgen we en kunnen we rustig eten.
- Drank en soep worden betaald met drankbonnetjes. Als we zelf drank meebrengen houden we het gezond, dus geen bruisende suikerhoudende drankjes ( cola, fanta, energiedrank…)
- Na het eten wachten we op het teken van de begeleidende leerkracht . Dan staan we rustig recht,schuiven onze stoel onder de tafel, nemen ons afval mee om in de vuilbak te werpen. Onze brooddoos doen we in de box , die bij het begin van het 5de lesuur wordt opgehaald. We lopen niet door de gang, nemen de eerste trap naar beneden en gaan rechtstreeks naar de speelplaats.

Op de speelplaats:

We houden de speelplaats proper: we sorteren ons afval en gooien het in de juiste vuilnisbak.
We proberen op een fijne manier te spelen: zonder scheldwoorden, zonder duwen en trekken, zonder vechten.
Als de bel gaat stoppen we met spelen en gaan we naar de klasrij.
We mogen niet spelen in de gangen, in de fietsenkelder, voorbij de witte lijn en zeker nooit voorbij de poort.
De leerlingen die niet tegen de grote drukte kunnen op de speelplaats , kunnen naar de speelweide om  rustiger hun speeltijd door te brengen.

 

Algemeen:

Respect is belangrijk: we mogen onze mening zeggen maar op een rustige en beleefde manier.
Gezondheid is ook belangrijk: onze school doet mee aan het Tutti-Frutti project: één schooldag per week krijgt iedereen een stuk fruit.
We proberen zo gezond mogelijk te eten en te drinken: geen chips, chocolade,  kauwgom of ander snoepgoed meebrengen. Ook bruisende en gesuikerde frisdranken mogen niet ( cola, fanta, energiedranken…).
Ongezonde dranken en eetwaren worden bij de juf/ meester in bewaring gegeven en op het einde van de dag mee naar huis gegeven.
Kledij is ook belangrijk : we dragen verzorgde kleding ( geen strandkledij: superkorte shortjes, rokjes of bloesjes, t-shirt met spaghettibandjes, onderlijfjes…) en vaste schoenen ( geen slippers).