Foto's schooljaar 2022-2023

27 september 2022: De drie hoogste klassen en de structuurklas van de oudste leerlingen gingen samen op ontdekking in de Voerstreek. De eerste foto’s zijn reeds binnen maar zullen later nog aangevuld worden. Ondanks de voorspelde regen heeft iedereen er toch een mooie dag van kunnen maken. De leerlingen voelden de stapjes wel in de benen en ik vermoed de leerkrachten ook. Maar het was weer een geslaagde uitstap om eens op een andere manier te leren en ook te verbinden met elkaar.

Het nieuwe schooljaar mochten we al goed starten in september. De verschillende klashonden vonden hun plekje al heel gauw tussen al die wriemelende leerlingen maar de kers op de taart was er toch wel eind september met de komst van pup Jaxx in de klas van juf Katja. 

Foto's schooljaar 2021-2022

28 juni 2022 : PROCLAMATIE : Vele leerlingen mogen dit jaar onze school weer verlaten. We zullen jullie allemaal stuk voor stuk gaan missen, hoe braaf of stout je ook was, jullie hebben allemaal op jouw manier je plekje bij ons veroverd met je eigen persoonlijkheid. We wensen jullie ongelofelijk veel succes in je verdere keuzes en kom zeker nog eens een keertje goeiendag zeggen. We vinden het altijd fijn om te zien hoe het later met jullie gaat.

26 juni 2022 : Voor het eerst een alternatief schoolfeest op Mozaïek Plus. Na de officiële opening van onze fonkelnieuwe prachtige speelplaats kon iedereen deelnemen aan verschillende activiteiten. Er waren wel enkele optredens en onze traditionele barbecue mocht ook niet ontbreken maar de focus lag vooral op het uitgebreid kunnen deelnemen aan workshops gebaseerd op onze talentwerking die we tijdens het jaar doen. Er zijn uiteraard nog verbeterpuntjes maar als eerste editie mag het zeker een succes genoemd worden als we horen hoe de leerlingen en ouders zich hebben geamuseerd. Hieronder enkele beelden die genoeg vertellen.

20 mei 2022 : BEZIGE BIJTJES : Klas 4 bracht een bezoekje aan de imker in Genk. Onze stoere leerlingen lieten zelfs een bijtje op hen zitten. Maar zo zagen ze dat deze diertjes uit zichzelf helemaal niet agressief zijn. Na een leuke picknick leerden ze verder over de bijenkasten en hoe er honing gemaakt kon worden. Uiteraard hoorde daar ook een proefrondje bij. In de toekomst zullen onze leerlingen nog wel een keertje nadenken voordat ze naar een bijtje zullen meppen. Ze hebben nu immers ook geleerd hoe belangrijk deze diertjes zijn voor onze natuur.

18 mei 2022: KENIA : De papa van juf Fabienne is naar school gekomen om te vertellen over het leven in Kenia. Hij is al 62 keer naar Kenia geweest en dus kon hij een zeer boeiende uitleg geven aan klas 9 van Juf An. Ze hoorden verhalen over het leven ginder, over school, safari, hongersnood… Ze waren heel geboeid door de uitleg, de foto’s en het materiaal dat getoond werd. Het team van Mozaïek Plus probeert verder te kijken dan enkel ons kleine landje en brengt de wereld tot bij onze leerlingen.

MEI : KUIKENBORREL : In mei werden er tien kuikentjes geboren uit de broedmachine in klas 2. Heel de school werd enthousiast op een kuikenborrel getrakteerd met toastjes en eiersalade. De klasjes mochten één voor één op kraamvisite komen. De kuikentjes vonden al die knuffelende kinderhandjes geweldig hoor. Ondertussen zijn ze verhuisd naar de grote weide bij meester Stein waar ze eerst nog in de stal groter moeten worden maar erna een zalig scharrel leventje zullen hebben.

APRIL 2022 :  PAASONTBIJT : Vlak voor de paasvakantie houden we de traditie in ere om met de leerlingen een paasontbijt te voorzien. Een ander manier van onze dag beginnen en met goed gevulde buikjes en vrolijke snoeten uitkijken naar een fijne paasvakantie met hopelijk heel veel mooi weer.

MAART 2022 : CHOCOLADEMUSEUM : op 10 maart ging het structuurklasje van juf Hanne op uitstap naar het chocolademuseum in Antwerpen. Het werd een heel avontuur met de reis per trein. Juf Hilde en juf Annemie mochten mee op deze bijzonder dag. Met al die lekkere chocolade was het maar goed dat veel achter glas zat voor onze snoepertjes. En dat ze er soms zot van worden dat laten sommige gekke foto’s wel zien (hihi)

JANUARI 2022 GEDICHTEN DAG : In januari is het altijd gedichten-dag de laatste donderdag van de maand en erna volgt een hele week rond poëzie. De dagen voor gedichten-dag kreeg elke klas klassenpost. Elke dag een stukje van een gedicht zodat op gedichten-dag zelf het compleet was. De week erna werd de school versierd met allerlei korte versjes, rijmpjes of doordenkertjes. Alle leerlingen kregen een sigarenkoekje met daarin een mini mini papiertje met hun eigen rijmpje op. Dat moesten ze dan in de gangen gaan zoeken en als ze hun versje gevonden hadden, mochten ze hun naam erop schrijven. Sommige klassen kozen hun favoriete gedicht of slogan, andere klassen schreven samen met de juf een gedicht over de leerlingen van de klas. Top gedaan allemaal!!!

DECEMBER 2021 : VOORLEESWEEK met Mozakius Plusius, Lexia Dis en Hash Tag. Alle klasjes krijgen verhalen voorgelezen waar ze enorm van genieten. Telkens worden activiteiten aangekondigd met een kort rollenspel. De dag voor de kerstvakantie worden dan nog mooie kerstverhalen voorgelezen. Mozakius Plusius en Lexia Dis brengen elk klasje een bezoekje en de leerlingen genieten volop van deze bijzondere verhalen.

DECEMBER 2021: In december is er normaal steeds een Sinterklaasfeest. Jammer genoeg kon de Sint onze school geen bezoekje brengen dit jaar maar het structuurklasje van juf Myriam liet dit niet aan hun hartje komen en maakten een prachtige fotoreportage speciaal om naar de Sint en zijn Pieten op te sturen. Geniet maar fijn mee van deze prachtige foto’s.

TECHNIEK: lessen voor de leerlingen waar ze telkens opnieuw uitgedaagd worden, een andere benadering van het klassieke lesgeven

16 SEPTEMBER 2021 : Uitstap naar de VOERSTREEK

7 OKTOBER 2021 : HERFSTWANDELING

14 SEPTEMBER 2021 KINDERBOERDERIJ : Uitstap naar de kinderboerderij in Lanaken

8 SEPTEMBER 2021 SPELDAG : Speldag om elkaar beter te leren kennen

JULI-AUGUSTUS 2021 : NIEUWE RAMEN MOZAÏEK PLUS, RENOVATIE SPEELPLAATS EN SPEELWEIDE : van een make-over gesproken

Foto's schooljaar 2020-2021

Proclamatie schoolverlaters 2020-2021

EK voetbal – prijsuitreiking 2020-2021